Andrei-Valentin SAVA (PSD): Am propus preşedintelui Senatului Olandei înfiinţarea unei comisii comune de lucru a Parlamentelor celor două ţări pentru depăşirea obstacolelor din dosarul Schengen

22 februarie, 2013

Deputatul PSD Andrei Valentin SAVA a participat astăzi la întâlnirea Comisiilor Reunite pentru  Politică Externă din Parlamentul României cu preşedintele Senatului Olandei, domnul Fred de Graaf. În cadrul întâlnirii, deputatul PSD a luat cuvântul pentru a propune preşedintelui Senatului Olandei constituirea unei comisii comune de lucru, care să reunească reprezentanţi ai Parlamentelor ambelor state şi care să creeze o punte pentru succesul aderării rapide a României în spaţiul Schengen. În acelaşi timp, deputatul PSD a salutat rolul celor două Parlamente în stabilirea cadrului pentru dezvoltarea relaţiilor bilaterale.

 

În cadrul intervenţiei mele am salutat eforturile Parlamentului Regatului Ţărilor de Jos pentru dezvoltarea relaţiilor biletarale, relaţii excelente dacă amintim doar nivelul investiţiilor olandeze directe în România. În acelaşi timp, în ceea ce priveşte dosarul Schengen, am solicitat opinia preşedintelui Senatului olandez privind oportunitatea înfiinţării unei comisii comune de lucru care să ajute la depăşirea rapidă a obstacolelor din calea aderării României la spaţiul Schengen. Domnul De Graaf a apreciat această propunere, replicând că în scurt timp ne va informa oficial cu privire la un răspuns comun al Senatului şi al Camerei Reprezentanţilor din Olanda pe această problemă. În sprijinul propunerii mele, preşedintele de Graaf a subliniat rolul unei asemenea Comisii pentru culegerea în tip real a datelor legate de rezultatele concrete ale României în procesul de aderare la Schengen”, a declarat deputatul PSD Andrei-Valentin SAVA.