Andrei-Valentin SAVA (deputat PSD): Guvernul Ponta a realizat creştere economică pentru România în timp ce economiile Germaniei şi Franţei s-au contractat

14 februarie, 2013

Deputatul PSD de Prahova, Andrei Valentin SAVA, consideră că estimările publicate astăzi de Institutul Naţional de Statistică (INS), conform cărora economia României a crescut în ultimul trimestru al anului 2012 cu 0,2% reprezintă o confirmare a politicilor eficiente ale guvernului condus de Victor Ponta. Deputatul PSD apreciază că aceste rezultate, coroborate cu cele care atestă realizarea unei creşteri economice de 0,2% pentru anul 2012, constituie o performanţă solidă în condiţiile în care cele mai mari economii din zona Euro s-au contractat semnificativ în ulitmul trimestru al anului trecut.

„Estimările de creştere de 2% la începutul lui 2012 erau neserioase şi fundamentate pe baze mincinoase, în principal cele legate de gradul de absorbţie a fondurilor europene. Guvernul Ponta a fost nevoit să preia din mers în 2012 o economie secătuită, în contracţie după lunile grele de iarnă şi cu spectrul unei secete fără precedent. Chiar şi în aceste condiţii dificile, guvernul Ponta a reuşit să ţină România pe o linie de creştere economică, concomitent cu respectarea promisiunilor privind întregirea salariilor şi creşterea pensiilor. Nu trebuie uitat că guvernul Ponta s-a confruntat în ultimul trimestru al anului trecut şi cu presiunile de pe pieţele europene în declin, iar acest fapt este demonstrat de cifrele care arată că Germania şi Franţa au înregistrat o contracţie economică de 0,6%, respectiv 0,3% în această perioadă. Este un semn clar că zona Euro a intrat şi mai mult în recesiune, fapt care justifică şi prudenţa actului guvernamental în România. Cu toate acestea, politicile guvernului Ponta şi-au dovedit eficienţa şi vor genera creştere economică şi în acest an”, a declarat deputatul Andrei Valentin SAVA.

Deputatul PSD consideră că cifrele privind performanţa economică a statelor din Uniunea Europeană, care vor fi publicate de Eurostat astăzi, trebuie să reprezinte un semnal de alarmă pentru toţi decidenţii. „La aproape 6 ani de la izbucnirea crizei datoriilor suverane în Europa performanţele economice din statele UE rămân sub aşteptări. Este nevoie de o schimbare concertată de paradigmă prin renunţarea la politicile ineficiente de austeritate. Revenirea creşterii economice sustenabile nu poate avea loc fără măsuri de stimulare a consumului, fără investiţii publice importante şi fără reducerea fiscalităţii în ceea ce priveşte costul forţei de muncă şi consumul. Din acest punct de vedere, România sub guvernarea Ponta merge în direcţia corectă”, a mai adăugat deputatul PSD Andrei Valentin SAVA.